11/27/2010

Gustave Moreau

Näin tossa kuukausi sitten metroasemalla Musée Gustave Moreau'n mainoksen, ja siitä lähtien olen hinkunut kyseiseen paikkaan käymään. Eilen päästiin sitten vihdoin tähän taiteilijakotiin tutustumaan, ja suosittelen todellakin hyyyyvin lämpimästi!


Kyseessä on siis taiteilija Gustave Moreau'n kolmikerroksinen koti ja ateljee. Näin taiteilijakotien mainostajana kehotan yleensäkin tutustumaan tämänkaltaisiin museoihin (by the way, suomalaiset: menkää käymään Visavuoressa, vink vink), ja tällä kyseessä olevalla paikalla on harvinaisen laajat kokoelmat luonnoksia esillä. Ja lisäksi se tönö on aika hulppee.


Moreau'n töiden aiheet olivat aika pitkälti niin sanottua "klassista kamaa", eli vanhoja kreikkalaisia taruja ja eksotiikkaa näkee tuutin täydeltä. Paikka eroaa sen verran niistä perus turistimatkan museoista, että jo senkin takia kannattaa käydä vilkaisemassa, miten ennen aikoihin elettiin kun rahaa riitti. ;)

Ja museon osoitehan on 14 rue de La Rochefoucauld, lähin metroasema Trinité (linja 12). Opiskelijoille ilmainen sisäänpääsy! :D

------ mainos loppuu -----

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti