12/07/2010

Sekoitus

Finnairin lakkosotkuista huolimatta (siis miten nämä lakkoinnostukset ovat sinne Suomeenkin vuotaneet?!) sain viikonlopuksi vieraita kotoa! Tuntui oudolta puhua suomea jatkuvasti ja muutenkin ikään kuin yhdistää kaksi ympäristöä päässään. Käytiin (pikkuveljeni riemuksi... tai sitten ei) monessa museossa ja syötiin loistavaa ruokaa. Normaalisti en juuri syö ulkona, hinnat on turhan korkeat opiskelijabudjetille, ja porukalla kokkaaminen on sitä paitsi hauskaa, mutta täytyy myöntää että täältä löytyy myös loistavia ravitsemusliikkeitä. :) Mm. metropysäkki Edgar Quinet'n (linja 6) kohdalta löytyi 22-paikkainen miniravintola, jonka annokset olivat vallan loistavia.

Museoista kävimme tarkastamassa Musée du Quiai Branlyn, joka sijaitsee ihan Eiffelin lähellä. Sen kokoelmiin kuuluu esineitä Oseaniasta, Aasiasta, Afrikasta ja Amerikasta - perusnäyttely on todella vaikuttava, unohtaa täysin olevansa Ranskassa! Lisäksi käytiin Orsayssa, joka on yhtä upea kuin aina. Valitettavasti siellä on nyt syksyn ajan olleet ylemmät kerrokset suljettuina, mutta Géromen vieraileva näyttely on näkemisen arvoinen. Myös Grand Palais'n Monet-näyttely tuli viimeinkin nähtyä sekin! Kuulin, että Suomessakin tästä on ollut puhetta, ja kyseessä on hieno läpileikkaus Monet'n töistä. Tuonne täytyy kuitenkin jonottaa tosissaan - meidän seurue seisoi ulkona lumisateessa vajaat kolme tuntia... Periaatteesta en valita täällä kylmää, mutta jonossa nököttäessä kyllä oli hermot koetuksella. :D

Täällä tosiaan viime viikolla mentiin oikein miinuksen puolelle, jopa -5 astetta taisi käydä mittarissa. Asuntolan tytöt valittaa kuorossa ettei ulos voi mennä, ja Julie kysyi multa tosissaan, että hiihdetäänkö Suomessa oikeasti vai onko se vaan joku urbaanilegenda. Sanomalehtien etusivuilla hehkutetaan "suurta lumimäärää", ja siinä on kuulkaa suomalaisella naurussa pitelemistä, kun näkymät omasta ikkunasta olivat lumisimmillaan tällaiset:


Joo... Onneksi nyt ollaan taas plussan puolella. ;)

Tiedossa onkin nyt vähän kiirettä, muutamia kirjallisia töitä ja esitelmiä olisi tehtävänä ennen lomaa, ja tajusin just että lähden kahden päivän päästä Berliiniin. :) Huippua joulunodotusta kaikille ja hyvää itsenäisyyspäivää myös! Availkaa joulukalentereiden luukkuja!

Ps. Just kun saatiin vihdoinkin se vessanoven kahva paikoilleen, niin tänään sitten spotattiin asuntolan tv-huoneesta hiiri. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti