1/17/2011

Ylämaan tyttö

Ookoo, taisin ihan vähän jättää sydämen nurkkaa Skotlantiin. Edinburgh on superkaunis kaupunki! Mulla on ollut päähänpinttymä Skotlantiin pääsystä kolmetoistakesäisestä asti, jolloin serkkuni antoi mulle lahjaksi Kaisa Ikolan kirjan Margaret, Ylämaan tyttö (kiitos siis tästä, Suvi). No, en joutunut pettymään. Jälleen uusi tulokas lempikaupungit-listalle! Kiitos Hertta parhaasta matkaseurasta myös <3

Edinburriessa me...


...ihailtiin kaupunkikuvaa hallitsevaa linnaa pitkin päivää. Se tuntuu näkyvän ihan kaikkialle, mistä syystä tuntuu koko ajan kuin olisi jossain sadussa. Tai Harry Potterissa. :D En yhtään ihmettele, miksi JK Rowling aloitti sarjan kirjoittamisen juuri täällä.

...Pottereiden kirjoittamisesta puheenollen, käväistiin myös syömässä samassa kahvilassa jossa Rowling oli raapustamisen aloittanut! Haggis oli hyvää (!), ja kaakao niin makea, että seuranneessa sokerihumalassa kuka tahansa alkaa nähdä velhoja. Eikä ikkunan näkymäkään (yllä) haitannut.


...Ihailtiin taas maisemia, tällä kertaa Carlton Hillillä, josta näkee kivasti melkeinpä koko kaupungin. Huikean tunnelmallista!


...Käveltiin ja ihailtiin vielä vähän lisää. Jostain syystä kaupungin tunnelmaa oli todella hankalaa tallentaa kameralla, joten suosittelen vaan käymään paikan päällä. :)


...Käveltiin vielä lisää ja kuunneltiin säkkipillinsoittajia ja skottimurretta. Kumpaankin kesti vähän tottua, mutta loppujen lopuksi ne oli aika hauskoja. :)


...Juotiin kahvia. Niin paljon, että sain kanta-asiakaskortin. :P


...Silitettiin kissoja.


...Ja todistettiin lauantai-iltana pahoinpitelyä, mutta silti tunnettiin kiintymystä kaupunkia kohtaan.

Edinburgh on kivan kokoinen kaupunki - kävelemällä pääsee joka paikkaan helposti. Menkää siis ihmeessä käymään! :) À tout!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti