6/13/2011

Le Week-end Monumentum

Viimeiset kahdeksan ja puoli päivää jäljellä. Jos ne menevät samalla ohjelmalla kuin tämä viikonloppu, taidan nukkua viikon putkeen heti Suomeen palattuani...


Perjantaina saapui viimeinkin Lisa Münchenistä Pariisiin meitä katsomaan, kuten myös Sabina Bangladeshista Ioanan ja Lauran vieraaksi. Päätettiin porukalla suunnata Montmartrelle unkarilaiseen ravintolaan, Le Petit Budapestiin.


Mukana olivat siis Laura, Ioana, Szilvi, Andrea, Sabina, Lisa ja minä, mutta olin vähän laiska kuvaaja ja kameraan tallentuivat vain kolme ensimmäistä (istuivat sopivasti pöydän toisella puolella). :)


Aivan huikea ravintola, todellakin suosittelen lämpimästi. Henkilökuntaa oli vähän, vain yksi tarjoilija ja yksi kokki, ja ravintola aivan ääriään myöten täynnä - ruokien saamisessa siis hieman kesti, mutta talo tarjosi hyvityksenä meidän seitsenhenkiselle porukallemme aperitiivit, kaksi pulloa viiniä sekä snapsit ja saimme vielä ruuistakin alennusta. Ja ne annokset! Tuolla kannattaa ehdottomasti tilata goulash-keittoa, vei kielen mennessään. Istuttiin tuolla loppujen lopuksi yli kolme tuntia, niin se aika juoksee kun on hyvää seuraa ja hyvää ruokaa. :)


Seuraavana aamuna suunnattiin Lisan ja Szilvin kanssa Marais'hen shoppailu- ja kahvilakierrokselle. :) Tuo quartier on kyllä aina vaan yhtä ihana...


Illallinen koostui tällä kertaa sushista Lisan, Szilvin ja Beatricen kanssa - kameran olemassaolo unohtui täysin sillä kertaa, mutta oltiin taas Rue Saint Annen sushiparatiisissa. :) Tuolta kadulta löytyy tuhat ja yksi japanilaisravintolaa, joilla kaikilla on hieman omat erikoisuutensa. Joka ikinen, jossa olen käynyt, on ollut hyvä. :)


Illallisen jälkeen käveltiin Pont des Arts -sillalle, jossa treffattiin Ioana, Laura, Sabina, Joakim, Franzi ja Sebastian. Suunnattiin porukalla taas île-de-la-Citén kärkeen, jossa poksautettiin shampanjapullo Ioanan kunniaksi: meidän romanialaisemme hyväksyttiin nimittäin opiskelijaksi Cambridgen yliopistoon! Juhlintaan oli siis tosiaankin aihetta, joten iltaa jatkettiin Club Socialissa La Boursessa, niinkin kauan kuin puoli kuuteen asti aamulla.


Bongattiin siinä aamun tunteina metroasemalta tuollainen hauska iPad2:n mainos, johon joku on tuhrinut ranskaksi tekstit "Et tarvitse tällaista oikeasti - kirja on halvempi, lue mielummin Baudelairea". Me olimme samaa mieltä. :)
Huristeltiin siis ekalla metrolla kotiin ja painuttiin äkkiä nukkumaan pariksi tunniksi. :D Oltiin nimittäin sovittu, että sunnuntai alkaa pitkällä brunssilla Parc de la Villettessä heti kahdeltatoista, ja suunnitelmastahan pidettiin tasan kiinni, vaikka kuinka silmät ristissä! Piknikeväät varmaan antoivat jotain mystistä energiaa, koska fiilis oli sen verran hyvä, että lähdettiin vielä porukalla Grand Palais'hen. Siellä on tosiaan nyt esillä Anish Kapoorin taideteos MONUMENTA 2011 Leviathan, jonka olen ollut aika pitkään jo utelias näkemään. :) Ja kuulkaas, aika uskomaton teos kyllä. Opiskelijahinta 2,50e, joten hopi hopi sinne vaan!


Leviathan on kooltaan ihan jättimäinen, joten yhteen kuvaan sitä ei todellakaan saanut mahtumaan. Tässä näette kuitenkin vähän osviittaa tuosta muodosta; toi mieleen jotain orgaanista, ehkä molekyylinkin jopa?


Tuo Grand Palais'n näyttelytilakin on todella näkemisen arvoinen. Tuolta löytyy jopa shampanjabaari teoksen vierestä, jotenkin niin ranskalaista :D


Mötikkä on tehty jostain liilasta kumimaisesta aineesta, se tuntui ihan pehmeältä. Laura ja Szilvi tutkailevat teoksen "esitettä".


Tältä se siis näytti ulkoa....


...ja tältä se näytti sisäpuolelta. Taideteokseen pääsi siis sisällekin, aika outo kokemus: kumiset seinät hohkasivat punaista valoa, äänet puuroutuivat ja mittasuhteet vääristyivät. Hurjaa :)

Leviatanin katsastamisen jälkeen alkoi väsy jo iskeä ja sadettakin ripotteli, joten suunnattiin nenät kohti kotia. :) Enää runsas viikko jäljellä, tuntuu niin absurdilta... Olen nyt tosissani innostunut kuvailemaan noita videoita, joten tässä sellainen kooste pe-la -päivistä videomuodossa, jos joku näistä pitää! :) Mukavat viikot taas kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti